MISSIE ROUW OP MAAT

Ieder mens krijgt te maken met verlies


Verlies door overlijden, door echtscheiding, verlies van gezondheid, van baan of van functie; vroeg of laat treft het je. Verliezen en loslaten is moeilijk en kan op korte en lange termijn problemen geven bij het functioneren, zowel thuis als op het werk. "Rouw op Maat", is een landelijk samenwerkingsverband van rouwtherapeuten en rouwdeskundigen. De leden van "Rouw op Maat" bieden ieder op eigen wijze adequate verliesbegeleiding, zowel individueel als in groepsverband. Zij weten dat écht gehoord en gezien worden voor elk mens een wereld van verschil betekent.


Ieder mens is uniek. Ieder rouw- en verliesproces ook


"Rouw op Maat" biedt maatwerk met als doel meer grip te krijgen op het leven dat zo ingrijpend is veranderd. De inbreng van ieders kennis en ervaring, met daarnaast het gezamenlijk verder ontwikkelen van deze kennis op gebied van rouw- en verliesbegeleiding, vergroot de kracht van ieder afzonderlijk en heeft belangrijke meerwaarde voor de begeleiding van de cliënt. "Rouw op Maat" zorgt ervoor dat de begeleiding recht doet aan wat nodig is voor de cliënt en/of de organisatie.


De verbinding maakt het verschil


VISIE OP DE FUNCTIE VAN ROUWDESKUNDIGE

"Een rouwdeskundige vertaalt de allerlaatste kennis over rouw en verlies op alle denkbare manieren. Zij is onafhankelijk, en schaaft continu aan haar eigen visie op het gebied van rouw en verlies. Een rouwdeskundige onderhoudt contact met zowel de wetenschap, de werkvloer als met mensen die te maken krijgen met een intens verlies."


Daan Westerink, 2008

Realisatie: Veconet B.V.